torstai 23. lokakuuta 2014

Kerrosten alta paljastuu
Vanhaa taloa raaputellessa on kiinnostavaa nähdä, mitä kerrosten alta paljastuukaan. Yläkerrassa oli tapettia kuusi, seitsemän kerrosta. Muutoin ne olisi voinut jättää uusien tapettien alle, mutta jossain vaiheessa niille oli vedelty maali päälle. Se toisaalta myös helpotti poistotyötä, kun seinää sai puhtaaksi pääasiassa isoina liuskoina.

Kovin hyvin ei päässyt siis näkemään aiempia seiniä koristaneita tapetteja, mutta tässä pikku suikaleita. Mitään niin omaa makua miellyttävää ei löytynyt, että olisi tehnyt mieli metsästää samankaltaista tapettia uustuotannosta. Sitä paitsi tapeteista oli vahvat visiot jo valmiiksi.

Tapettien alta löytyi niin hyväkuntoiset puukuitulevyt, että ne päätettiin säilyttää. Vain se edellisen postauksen kammotus, tummunut levy, vaihdettiin.Toisesta huoneesta saimme vanhan lautalattian näkyviin, ja sieltä tuli näkyviin myös hauskoja lehtileikkeitä vuosikymmenten takaa. Katsokaapa, mikä ero on alkuperäisellä, sinänsä hienolla mutta kuluneella lautalattialla ennen ja jälkeen hiomisen! Ei meinaisi samaksi tunnistaa. Punnitsimme puunvärisen ja maalatun lattian välillä, kompromissina alakertaan tuli puunväriset ja tähän lastenhuoneeseen vaaleanharmaat laudat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti