tiistai 20. tammikuuta 2015

Lastenhuoneen muodonmuutos

Yläkerran remontin lopputulokset on vielä esittelemättä. Koko yläkerta oli enemmän tai vähemmän remontoitavassa kunnossa, ja ennen muuttoa saatiin valmiiksi lastenhuone, makuuhuone ja vaatehuone sekä aulan lattia. Aulan seinät ja vessa jäivät odottamaan seuraavaa rutistusta. (Ja ikkunanpuitteet ja väliovet ja ja...)

Eivät huoneet täysin asumiskelvottomassa kunnossa olleet, mutta helpointa ne oli remontoida ennen muuttoa. Selvisimme kuitenkin ilman eristeiden vaihtoa tai lisäystä, joten työn alle pääsivät seinien pinnat ja lattiat. Alkuperäinen sisarpaneelikatto on maalattu jossain vaiheessa valkoiseksi ja on sen verran siisti, että sen kanssa eletään ihan hyvin.


Tässä oli tulevan lastenhuoneen lähtötilanne: 6-7 kerrosta tapettia, joiden päälle oli vetäisty maali, ei siis kivan näköinen. Patterin vaihdon jälkeen vanhaa seinäpintaa oli nähtävillä. Lattialla oli koko yläkerrassa laminaatti, jonka poistimme heti ensimmäiseksi.


Lasteenhuoneessa laminaatin alta löytyi onneksi lautalattia, aika rouhea sellainen, mutta paremmin kävi kuitenkin kuin viereisen huoneen kanssa.


Kaikki tapetit poistettiin ja puukuitulevyjen päälle liisteröitiin uudet alustapetit eli makulatuuripaperit. Tuolta muurin viereiseltä seinältä löytyi kaikenlaista viritystä:


Jos lautaseinä olisi ollut vähän tasaisempi, sen jättämistä hauskaksi kuriositeetiksi olisi voinut harkita, mutta nyt se näytti jo vähän liian epämääräiseltä. Palasteltu seinä saatiin ihan nätisti kipsilevyllä peittoon, tässä sen käyttämiseen myönnyimme.


Ja kuvasta näkyykin jo lattiaa hiomisen jälkeen, ei uskoisi samaksi!


Pähkäiltiin lattian lakkaamisen ja maalaamisen välillä, ja päädyttiin maalaamaan vaaleanharmaaksi. Olisi tehnyt mieli koettaa lakkaöljymaalia, mutta sen saaminen osoittautui niin hankalaksi, että valittiin Uulan puulattiamaali. Pinta on kolmen kerroksenkin jälkeen aika himmeä ja ohuen näköinen, mutta sillä mennään.

Tapetiksi tytär valitsi ennakkovaihtoehtojen joukosta Pihlgren & Ritolan Punaviinin. Rohkea, mutta meidän mielestä juuri passeli valinta. Väriä olla pitää! Kaveriksi isolle seinälle vaaleanharmaata Bownetia samaisesta tapettitehtaasta.


Ilman tavaroita hyvin harmonista, lastenhuonekalustuksen kanssa sitten huvikumpumaisempaa väri-ilottelua ja kuosien sekamelskaa (eivät edes petivaatteet mätsää!). Näin talvivalolla huone on harmaina päivinä aika pimeä, mutta sitä tunnelmallisempi tietysti.Ja asukkaat ovat tyytyväisiä. Paitsi isompi haluaisi tietysti jo oman huoneen...

1 kommentti:

  1. Kivan näköinen huone. Ja ihana huomata että muillakin nukkuu samassa huoneessa useampi lapsi. Nykyajan trendi kun tuntu olevan että jokaisella lapsella on oma huone. Meillä on leikkihuone joka on kaikille lapsille yhteinen ja me ja useampi lapsi nukkuu kammareissa.

    VastaaPoista