perjantai 20. helmikuuta 2015

Makuuhuoneen muodonmuutos


Ennen-jälkeen-kuvat ovat minusta suunnattoman kiehtovia, olivat ne sitten ihmisten tyylejä, huoneiden sisustuksia tai kaupunkimiljöiden muutoksia. Tässä esittelyyn pääsee yläkerran makuuhuoneen matka meidän näköiseksi.


Talossa on ollut ennen kaksi asuntoa, joten toinen yläkerran kaksion huoneista on toiminut keittiönä. Vanhat keittiönkaapit olivat vielä jäljellä, uunit sun muut hävitetty. Kaapit saavat uuden elämän kellarin kodinhoitotilassa, jahka se valmistuu. Vielä pitäisi keksiä, miten alakaapit mahtuisivat ovista sisään...


Käynti toiseen huoneeseen oli jossain vaiheessa tukittu kaapeilla.


Tiskipöytä oli aiemmin ollut tässä, ja alta löytyi kaikenlaista lattiamateriaalia ja jonkin verran tummunutta lautaa ja seinälevyä.


 Puukuitulevyn ja linoleumin poistamisen jälkeen näytti onneksi siltä, että tilanne on hallinnassa. Alin seinälauta ja pehmenneet osat lattialautaa vaihdettiin, purut alla olivat puhtaat ja kuivat.


Noiden lautojen kanssa ei tarvinnut olla niin tarkka, kun tässä vaiheessa tiedettiin, ettei alkuperäistä lautalattiaa saada kaivettua esiin. Linoleumi oli tuosta vanhojen kaappien kohdalta irti, mutta sisemmältä lattiaa liimattu kiinni niin tiukkaan jollakin mustalla tökötillä, jonka ainesosat jäivät meille arvoitukseksi, ettei sitä saatu irti.Yläkerran remontti kesti kaksi kuukautta, ja hullunmyllyltähän siellä suurimman osan aikaa näytti. Lattiaan asennettiin korkkilattia, seinille laitettiin ensin makulatuuripaperit ja niiden päälle tummansinistä Kiurujen yötä ja kaveriksi vaaleansinisen häivähtävää, graafisempaa Bownet-tapettia. Täällä on hyvä nukkua!2 kommenttia:

  1. Oi, tulipa siitä kaunis! Ihana yön sininen seinä! Ja ihan tuli nostalginen fiilis omiin (aktiivisempiin) remppa-aikoihin. Lastensaannin jälkeen on ollut hiljaisempaa :)

    VastaaPoista