sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Sisään käydään nyt tiilenpunaisesta ovestaKesällä työn alle pääsi verannan eli vilpolan ulko-ovi, josta taloon kuljetaan sisään. Maalit ja osin puuosatkin olivat päässeet huonoon kuntoon, mutta halusimme ehdottomasti säilyttää oven. Pienistä lahonneista kohdista huolimatta emme lähteneet uusimaan paneeleita, vaan muutamat kolot on paikkailtu puukitillä ja loput jätetty elämisen jäljiksi.

Vanhoja maalikerroksia irtosi painava muovipussillinen, ja aikamoiset höyryt myrkynvihreästä maalista lähti kuumennellessa. Maalinpoisto ja hiominen oli yllättävän aikaavievää, kun tuo kovera, käsittääkseni karossipaneeliksi kutsutun paneelin muoto hidasti työtä aika lailla. Mitenkään puhtaalle puupinnalle ovea ei saatu, tämän päälle lähdettiin maalaamaan tiilenpunaisella Lin-pellavaöljymaalilla:


Ja kahden maalikerroksen jälkeen kunnostettu ulko-ovi näyttää tältä:


Maali kovettuu ilmeisesti vielä vuoden tästä eteenpäin, nähtäväksi jää miten kestää. Onneksi kaunis lasi säilyi ehjänä. Lukonreikä vaatii vielä viimeistelyä. (Ja karmit, ja kynnys, ja vuorilaudat, ja...)4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! Sopii mielestäni monenväriseen taloon, kun tuleva väri ei ole vielä selvillä.

   Poista
  2. Onpa ihana ovi tosiaan! Rakastan vanhoja ovia... Ja maalaus on onnistunut kyllä hienosti :) Harmittaa kun meidän alkuperäinen ovi ei ollut enää käyttökelpoinen, vaan se oli aikoinaan madallettu ja siirretty kanalaan välioveksi..

   Poista
  3. Onpa ihana ovi tosiaan! Rakastan vanhoja ovia... Ja maalaus on onnistunut kyllä hienosti :) Harmittaa kun meidän alkuperäinen ovi ei ollut enää käyttökelpoinen, vaan se oli aikoinaan madallettu ja siirretty kanalaan välioveksi..

   Poista